Mensen Die Gebruik Maken Van FiT Bij Een Energieleverancier Moeten Dit Lezen

We hebben onlangs van de lezers gehoord dat ze zich zorgen maakten over hoe het veranderen van energieleverancier hun feed in tariff (FiT) -betalingen zou kunnen beïnvloeden. Uit persoonlijke ervaring kan ik bevestigen dat dit geen probleem is, hoewel het kan helpen verklaren waarom dit het geval is. In Nederland is het allemaal een stuk gemakkelijk geregeld en hoef je maar een simpele site zoals de Nog Veel Minder Energie Makelaar te gebruiken en kun je zo overstappen naar een speler zoals Nuon of Eneco. In andere landen gaat het vaak net wat anders en betaal je verschillende soorten tarieven.

Hoe Zit Het Met FIT Betalingen In Bepaalde Landen Als Het Om Energieleveranciers Gaat

Ten eerste moet iedereen die FiT-betalingen ontvangt een Feed in Tariff-aanbieder (een FiT-licentiehouder) kiezen. Dit is in wezen het energiebedrijf dat het overtollige opgewekte elektriciteit koopt en dus uw FiT betaalt.

Als uw huidige elektriciteitsleverancier een geregistreerde FiT-licentiehouder is (die alle grote zes leveranciers zijn), moeten zij een aanvraag van u accepteren om de FiT door hen te betalen. FiT-licentiehouders zijn niet verplicht applicaties te accepteren van generatoren die klanten zijn van andere FiT-licenties. Sommige (zoals E-ON) accepteren alleen nieuwe FiT-generatoren die bestaande klanten zijn of klanten van niet-FiT geregistreerde leveranciers.

Hernieuwbare Energie Moet Op Een Ander Net Worden Aangesloten

Ten tweede moeten de meeste mensen met hernieuwbare energie die op het elektriciteitsnet is aangesloten nog steeds van tijd tot tijd extra stroom kopen, dus nog steeds een contract nodig hebben om elektriciteit te kopen bij een energieleverancier. Dit is een afzonderlijk contract van het contract voor de verkoop van elektriciteit via de FiT. De twee contracten zijn volledig onafhankelijk van elkaar.

Dit betekent dat er niets op mijn energierekening staat om de ontvangst van de FiT aan te geven (zelfs wanneer ik elektriciteit heb gekocht en verkocht aan dezelfde leverancier). Ik betaal gewoon mijn maandelijkse energierekening zoals normaal en ontvang afzonderlijk FiT-betalingen één keer per kwartaal nadat ik mijn FiT-licentienemer de meetwaarden van mijn generatiemeter heb gegeven.

Omdat de FiT-tarieven worden vastgesteld door Ofgem, is het niet mogelijk om op zoek te gaan naar een betere deal. Er is daarom meestal geen voordeel bij het veranderen van FiT-leverancier wanneer u van leverancier verandert. Het is eigenlijk een stuk minder moeite om het bestaande arrangement bij uw FiT-leverancier te houden zoals het is, tenzij u een slechte service krijgt (bijvoorbeeld trage betalingen).